چگونه در برابر رکود اقتصادی مقاومت کنیم؟
آیا کسبوکار شما در سرازیری افتاده است و روزهای سختی را تجربه میکند؟ آیا فروشتان به دلیل ویروس کرونا کاهش یافته است؟ تجارت شما چقدر به ورشکستگی نزدیک شده است؟ در ادامه استراتژیهایی را خواهید آموخت که برای بهبود کسبوکارتان در برابر رکود اقتصادی از همین امروز باید آنها را بکار گیرید.
قبل از شروع باید بگویم این تنها شما نیستید که در شرایط رکود اقتصادی به سر میبرید. بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک و بزرگ و به نسبت هر که بامش بیش، برفش بیش با این بحرانها دستوپنجه نرم میکنند. اگرچه برخی از کسبوکارها از این بیماری فراگیر کرونا بهره میبرند و باعث افزایش فروش برخی از محصولات که در این ایام تقاضای زیادی دارند شدهاند، اما همچنان مشاغل کوچکی برای بقای خود تلاش میکنند که در مقابل این کاهش جدی فروش، سفارشات کم و شرایط بد اقتصادی دوام بیاورند.
مشاغل کوچک برای رهایی از این بحران اقتصادی و رکود بازار چه باید بکنند؟
این که چه استراتژی فروشی در شرایط رکود اقتصادی مفید واقع میشود و باعث فروش در شرایط بد بازار میگردد، همگی به انجام 7 استراتژی بازاریابی در شرایط سخت بازار بستگی دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت. بنابراین به خود کمی زمان دهید تا بنشینید و با تمرکز کامل یک برنامهای برای آنچه قرار است اتفاق بیفتد تنظیم کنید. همانند هیتلر که در اوج آشفتگی جنگ، مکان خلوتی را برای تمرکز بر یک استراتژی کلیدی فراهم میکرد. بیاید خلاق باشیم و برای افزایش فروش در شرایط رکود بازار تنها دستان خود را بالا نبریم!
-
به متخصصان این کار مراجعه کنید!
در بیشتر مواقع به دلیل ناآگاهی افراد نسبت به شیوههای بازاریابی و فروش بهناچار مجبور به تعطیل کردن زودهنگام کسبوکار خود میشوند. همانطور که در حرفه خود آموزش دیدهاید و در صورت بروز هر مشکلی به اهل فن آن رجوع میکنید. از متخصصان رشد کسبوکار نیز غافل نشوید گاهی به پیشنهاد آنها کافی است با یک تغییر کوچک، باعث گامهای بلند فروش در شرایط بد بازار شوید.
-
بازسازی جدید برای رونق فروش در بازار خراب!
برای افزایش فروش در شرایط رکود بازار و یا بحران ناشی از ویروس کرونا سعی کنید از برخی تولیدکنندگان و دیگر شرکتهای بزرگ که در حال تولید ماسک صورت و سایر ضدعفونیکنندهها هستند، الگو بگیرید. برای ایجاد تغییرات نیازی نیست یک شرکت بزرگی باشید، در واقع هرچه کسبوکار شما کوچکتر و ضعیفتر باشد، سریعتر میتوانید چرخدندههای کسبوکار خود را به حرکت در آورید و مجدداً به رشد اولیه خود برسید.
به عنوان مثال اگر صاحب یک رستوران هستید، از ظروفی استفاده کنید که مشتری قادر به گرم و یا منجمد کردن آن باشد. و غذاهایی ارائه دهید که بهصورت نپخته و یا نیمپز بتواند آن را منجمد و در زمانهای موردنیاز استفاده کند. اینگونه به مشتریان خود این گزینه را میدهید که با یک بار رجوع، بتوانند چندین وعده غذایی خود را تهیه کنند و در هر روز یکی از آنها را سرو کنند.
-
فروش آنلاین خود را شروع کنید.
آیا محصولات و خدمات خود را بصورت آنلاین میفروشید؟ اگر نه ، از خود بپرسید چرا؟ وقت آن است که با واقعیتها کنار بیایید، و بهضرورت این مهم توجه بیشتری نشان دهید. حتی وقتی افراد بهصورت حضوری یا بر اساس روابط شخصی خرید میکنند ، احتمالاً قبل از تصمیمگیری در مورد اینكه چه چیزی بخرند و از چه كسی بخرند ، درباره محصولات ، شركت یا مشاور بصورت آنلاین تحقیق میکنند. اگر صاحب یک کسبوکار هستید ، پس بدون شک شما برای افزایش فروش در شرایط رکود و بحران اقتصادی به یک وبسایت نیاز دارید. نوع وبسایت و اینکه چه چیزی باید در آن باشد به آنچه میفروشید بستگی دارد.
اگر تا به امروز در اینستاگرام یا سایر رسانههای اجتماعی فروشی نداشتید، اکنون شروع کنید و نحوه کار آن را فراگیرید.بسیاری از فروشگاهها در این بحران اقتصادی به پایان کسبوکار خود رسیدهاند این در حالی است که برخی دیگر آنها از رسانههای اجتماعی به عنوان یک مهم در بازاریابی در دوران رکود اقتصادی بهره میبرند و حجم مشتری بیشتری را به سمت مغازه خود سرازیر میکنند. بنابراین ضرورت شبکههای اجتماعی را در کسبوکار خود جدی بگیرید و اگر نمیدانید چگونه از این رسانهها در فروش خود استفاده کنید ، به دنبال کلاسهای آنلاین و دستورالعملهای در اینترنت بگردید.تا اینگونه از طریق آن افراد را به سمت وبسایت خود هدایت کنید یا اگر مخاطبان شما محلی هستند ، به آنها بگویید برای ثبت سفارش تماس بگیرند.
-
یک سیستم تحویل کالا طراحی کنید!
نیازی نیست که یک رستوراندار باشید تا به اهمیت تحویل غذا و صرفهجویی در زمان مشتری پی ببرید. مشتریان دوست دارند محصول و خدماتی که قصد تهیه آن را دارند، بدون کمترین معطلی در مغازه و فروشگاه شما به دست آورند. شرایط رکود و بازار دشوار و مخصوصاً بیماری کرونا به این مهم ارزش چند برابری میدهد. شرایطی را فراهمسازید که اگر مشتری تمایل کمتری به مراجعه حضوری و دریافت کالا دارد، آن محصول را در سریعترین زمان به دست آنها برسانید. شما میتوانید برخی از سفارشات را درب اتومبیل مشتریان تحویل دهید اینیک استراتژی سادهای است که تقریبا هر خرده فروشی میتواند با کمترین هزینه در تجارت خود ایجاد کند و البته در رکود بازار نتیجه متفاوتی را دریافت کند. در این باره به رفتارهای مشترک خانمها در خرید اجناس حجیم و سنگین توجه کنید. اگر کارگذار بیمه هستید با سرویس دادن در درب خانه مشتری آنها را غافلگیر کنید.
-
از تریبونهای خود بیشترین منفعت را ببرید!
یکی از بهترین استراتژی فروش و بازاریابی در شرایط بد اقتصادی دسترسی به اطلاعات تماس مشتریانتان است، اگر تا به امروز تریبونی برای خود نساختهاید حتی در این بحران اقتصادی زمان را از دست ندهید و اطلاعات مشتریان خود را ذخیره کنید، آنها را به صفحه اجتماعی خود دعوت کنید. و اگر تریبونی از مشتریان بلفعل خود دارید، اکنون در این رکود اقتصادی کافی است آنها را از کوپنهای تخفیف، پیشنهاد ویژه و شرایط جدید فروش خود آگاه سازید. این اطلاعرسانی را میتوان در انواع تریبونهایی همچون ایمیل مارکتینگ، بازاریابی اینستاگرام، بازاریابی تلفنی، پیامکی و دیگر رسانهها به گوش مشتریان خود برسانید.
-
به دنبال روشهای کمهزینه بازاریابی باشید!
بهترین کار در زمان رکود بازار این است که از بازاریابیهای ارزان استفاده کنید. ده ها روش وجود دارد که میتوانید بدون صرف هزینه زیاد ، تجارت خود را ارتقا دهید و همچنان مخاطبان بسیار هدفمندی را به دست آورید. استراتژیهایی را که برای سایر مشاغل مفید هستند را بررسی کنید و آنها را برای شرکت خود به کار بگیرید. به ایمیل مارکتینگ توجه کنید. اینیکی از مقرونبهصرفه ترین استراتژیها برای جذب مشتری در زمان رکود اقتصادی به شمار میرود. همچنین تماس با مشتریان قبلی خود را در برنامه روزانه شرکت خود قرار دهید. تبلیغات و بازاریابی در شرایط رکود گاهی با تماسهای مکرر به مشتریان قبلی بیشترین تأثیر و کمترین هزینه را برای شما به ارمغان میآورد.
تصور نکنید مشتری قبلی که درگذشته خرید از شما را متوقف کرده است دیگر هرگز از شما خرید نخواهد کرد. نیازهای مشتری و شرایط آنها تغییر میکند . اکنون و یا زمانی که شرایط اقتصاد شروع به بهبود میکند. چشمانداز جدید را در مشتریان قبلی شما ایجاد میکند ممکن است مشتری که به دلیل پایین بودن قیمت رقیب شما از آن خرید میکرده است از کیفیت خدمات آن راضی نباشد و امروز پذیرای تماس شماست. و یا مدیر مجموعهای که کار را به آشنایان خود برونسپاری کرده بود، دیگر در آن شرکت فعالیت نداشته باشد.
-
بازاریابی صنعتی در دوران رکود اقتصادی
هرچه تجارت بزرگتر باشد سرعت حرکت آنها کند تر است. شرایط رکود و بازار دشوار با سرعت کمتری در رشد شرکتهای صنعتی نفوذ میکند اما تأثیر طولانی و جدیتر را بهجا میگذارد. و اولین پادزهر صاحبان کسبوکار بزرگتر در بحران اقتصادی روی آوردن به صرفهجویی اقتصادی در خط تولید، توزیع و درنهایت تعلیل نیروها است. یکی از راهکارهای فروش در شرایط بحران روی آوردن اصناف صنعتی به ساخت چند درآمد سازی است.
هنگامیکه یک شرکت صنعتی با یک بحران اقتصادی روبرو میشود و درصد زیادی از خط تولید متوقف و خاک میخورد، به دنبال راههای متنوع سازی و گسترش منابع درآمدی خود است. این کار با درونسپاری برخی از فعالیتها که قبلاً به دلیل بالای حجم کار مجبور به برونسپاری آن بودند، انجام میگیرد و یا حتی ممکن است برخی از خدمات سایر شرکتها را با ابزارهای که در ایام بحران خاک می خورند، انجام دهند. تعدادی نیز شروع به تولید محصولات مکمل میکنند. دراینباره مقاله آنچه باعث شد خودروسازی هیوندای در بحران اقتصادی به رشد 8 درصدی دستیابید، را از دست ندهید.
نتیجه ناب
کسبوکارهایی که در زمستان شکل میگیرند و یا تابهحال زمستانهای زیادی را تجربه کردهاند، راههای مقابله با سرمای شدید و باد و طوفان را بهخوبی میدانند. آنها اجازه نمیدهند یک بحران اقتصادی، شرایط بد اقتصاد و حتی یک بیماری فراگیر غیرمنتظره، شیرازه چندین سال زحمت را در هم بشکند، آنها در بهار کسبوکار، خود را مجهز به سلاحهای مقابله بازمستان سرد میکنند.
کسبوکارها نوپا بدانند هر کسبوکاری دیر یا زود با بحرانها مواجه خواهند شد، پس هم اکنون به فکر مجهز کردن خود باشید.
هم اکنون فایل PDF این مقاله را بهصورت رایگان دانلود کنید!