یافتن بازار هدف اولین قدم برای توسعه استراتژی بازاریابی برای رشد مشاغل کوچک است.
یک دقیقه وقت بگذارید و فکر کنید چه چیزی را همه دوست دارند؟ تعطیلات! اما معمولاً مرخصیها بیشتر از اینکه باعث آرامش افراد شود، باعث استرس میشود. داشتن یک سگ! بعضی از افراد از سگ میترسند. شکلات! شاید عجیب به نظر برسد اما همه آن را دوست ندارند.
فکر کردن به این موضوع سخت است و دلیل آن به متفاوت بودن مردم بر میگردد. همه ما چیزهای مختلفی را دوست داریم، میخواهیم و به آن نیاز داریم.
«انگیزه انتخابهای ما در گروی افکار و ترجیحات شخصی ما تقویت میشود»
تجارت شما نیز به همین روش کار میکند، افراد خاصی وجود دارند که کاملاً محصول و خدمات شما را دوست دارند و برخی دیگر تمایلی به ارزش درونی آن نشان نمیدهند. به همین دلیل است که شناسایی بازار هدف، مشتریان ایده آلی را به کسب و کارتان هدایت میکند.
بنابراین هنگامی که کسب و کاری را راه اندازی میکنید و محصولاتی را به بازار عرضه میکنید. بهتر است در ابتدا بازار هدف خود را مشخص کنید و سپس با دقت بیشتری به بازاریابی بپردازید، تا بهترین بازده را از سرمایهگذاری خود بدست آورید.
بازاریابی برای کارآفرینان
آمار نشان میدهد که از هر 10 کارآفرین هفت نفر نمیدانند به چه کسی میفروشند. اما چرا این موضوع مهم است؟ اگر بازار هدف مناسب خود را بیابید، آنگاه به جای افراد سرد، مشتریانی خواهید داشت که به محصول و خدمات شما نیاز دارند، اینگونه میتوانید با زمان، انرژی و هزینه کمتر به بازاریابی خود بپردازید و به رشد کسب و کار خود سرعت ببخشید.
مرحله اول شناخت محصول
اولین قدم برای یافتن شناسایی بازار هدف این است که بفهمید دقیقاً چه چیزی را میفروشید و چرا برای مشتری شما اهمیت دارد. با کشف این موضوع میتوانید تا اندازهایی به مخاطب هدف خود نزدیک شوید. اکنون در نظر بگیرید که چه کسی ممکن است محصول شما را خریداری کند. اگر قبلاً از آن محصول فروشی داشتهاید، این کار را کمی آسانتر میکند. زیرا شما به دادههایی دسترسی دارید که موقعیت مشتریان هدف را به شما نشان میدهد.
اگر واقعاً میخواهید وارد ذهن خریداران خود شوید ، مصاحبه با مشتری های فعلی، ابزاری بسیار موثر است . چند مشتری را انتخاب کنید و زمانی را برای گپ زدن تنظیم کنید. سؤالات درست بپرسید. اینگونه شما خواهید فهمید که آنها چه چیزی را در مورد شما دوست دارند! همچنین اینکه چه چیزی باعث شده است شما را به جای رقبایتان انتخاب کنند. این اطلاعات مستقیم از دهان مشتری بسیار ارزشمند است. شما میتوانید با شناسایی برخی از دادههایی که از آنها به دست میآورید، بخشبندی بازار دقیقتری را ایجاد کنید. دادههایی که در شناسایی بازار هدف و بخشبندی بازار به شما کمک میکنند عبارتند از:
جغرافیایی
مکان خاص
جمعیتی
سن
جنسیت
اشتغال
درآمد
تحصیلات
روانشناسی
شیوه زندگی
فعالیت و علایق
طبقه اجتماعی
ارزشها
نگرش
رفتاری
چه چیزی آنها را به سمت محصول (یا خدمات) شما سوق میدهد؟
آنها چگونه از محصول شما استفاده میکنند؟
چه نیازی آنها را مجبور به خرید محصول شما میکند؟
با شاخصههای فوق میتوان به راحتی پی ببرید چه چیزی مشتریان شما را به خرید ترغیب کرده است. صحبت با افرادی که قصد خرید دارند و یا افرادی که جزء مشتریان شما هستند روش مناسبی برای کشف بازار هدف محسوب میشود.
مرحله دوم شناخت رقبا
اگر شما یک شرکت نوپا هستید ، بهتر است هر یک از رقبای خود را ارزیابی کنید، و از کارهایی که انجام میدهند مطلع شوید. اینکه آنها چگونه محصولات و خدمات خود را بازاریابی میکنند؟ به وبسایت آنها نگاه کنید و به لیست اشتراکهای ایمیلهای آنها بپیوندید. ببینید در چه جاهایی تبلیغ میکنند؟ آیا در شبکههای اجتماعی حضور دارند؟
فراموش نکنید رقبای قوی شما یکبار این مسیر را طی کردهاند و آزمون خطاهای بسیاری را برای شناسایی بازار هدف و مشتریان تراز اول بکار گرفتهاند. بنابراین تا جایی که امکان دارد در شروع کسب و کار خود، مسیر آنها را دنبال کنید.
شاید لازم باشد چندین راه را امتحان کنید تا بهترین مسیر را برای رسیدن به مخاطب خود مشخص کنید. علاوه بر وبسایت رقبا به تجزیه و تحلیل وبسایت خود بپردازید تا ببینید چه کسی از سایت شما بازدید میکند ، چه کسی روی تبلیغات شما کلیک میکند و چگونه آنها با اطلاعاتی که از طریق کانالهای بازاریابی خود ارائه دادهاید پاسخ میدهند.
مرحله سوم ارتقا محصول
شناسایی بازار هدف مشتریانی را به سمت مغازه شما سرازیر میکند که ارزش محصول شما را میدانند، از طرفی آنها به شما کمک میکنند تا به سایر نیازهای آنها پی ببرید، اعمال تغییراتی در محصول مطابق با خواسته آنها باعث استقبال بیشتر افراد میشود.
هنگامی که به جزئیات اطلاعات مشتری پی ببرید، میتوانید یک تصویر کامل از آنها ترسیم کنید. اینکه چه محصولی را بیشتر دوست دارند و واکنش آنها در مقابل برخی از رفتارها چگونه است. داشتن تصویری از شخصیت و رفتار مشتری، بازاریابی، تخفیف و قیمت گذاری شما را هدفمند میکند و خطاها را کاهش میدهد.
هم اکنون فایل PDF این مقاله را بهصورت رایگان دانلود کنید!
این مطالب را هم حتما بخوانید