کتاب هفت عادت مردمان موثر نوشته استفان کاوی
استفان کاوی در این کتاب به عادات رفتاری می پردازد که انسانها به واسطه آن ها می توانند زندگی بهتری را تجربه کنند. برای آشنا شدن با این کتاب به نویسندگی Stephen R. Covey به سؤالهای زیر توجه کنید:
آیا تمایل دارید فردی تأثیرگذار در زندگی خود باشید؟
آیا به کسب موفقیت بیش تر در شغل خود علاقه دارید؟
آیا دوست دارید یک همسر موفق باشید و عملکرد بهتری در زندگی مشترک خود داشته باشید؟
این که تمایل به بهبود بخشیدن کدام بخش از زندگی خود را دارید، مهم نیست، مهم دانستن این نکته است که تغییر دادن خودتان نخستین قدم محسوب میشود. برای دست پیدا کردن به تغییرات شخصیتی ماندگار، به وجود آوردن عادتهایی سالم بهترین راه است. این که انسان مخلوقی است تابع عادتهای خود حقیقت محض است. تا حد قابل ملاحظهای کارهایی که انجام میدهیم به عادتهای ما بر میگردد و عادات رفتاری ما نیز وابسته به همان کارهای روزانهای است که انجام میدهیم. حتی این عادات رفتاریمان هستند که شخصیت ما را تعریف میکنند.
فصل اول (هفت عادت مردمان موثر)
اگر خواستار ایجاد یک تغییر ماندگار هستید، بهجای تغییر رفتار خود، شخصیتتان را اصلاح کنید.
زمانی که Stephen R. Covey بهمنظور بهتر فهمیدن حقیقت پیچیدهی موفقیت تلاش خود را آغاز کرد، تا جایی که میتوانست به مطالعه ی کتابهایی در این رابطه پرداخت. از سال 1776 استفان کاوی غرق در مطالعه ی کتابهای با ارزش 200 سال ادبیات با موضوع موفقیت شد. نتیجهای که بر اساس مطالعات خود به دست آورد این بود که در بیش تر مواقع مردم برای بهبود زندگی خود میتوانند از دو روش اصلی استفاده کنند:
پرورش مهارتهای لازم بهمنظور دست پیدا کردن به رفتار مطلوب
مثلاً اگر مایل به داشتن رابطهای بهتر با دیگران باشید، ممکن است با مطالعه ی زبان بدن و تکنیکهای ارتباطی برای رسیدن به هدف خود، کارتان را شروع کنید. به این روش اخلاق شخصیتی (the personality ethic) گفته میشود که در دهه 1920 از محبوبیت زیادی برخوردار بود. روش اخلاق شخصیت راهی قابل اطمینان و کاملاً مؤثر برای پیشرفت به نظر میرسد. همچنین این روش چنین القا میکند که بیشتر مشکلات ما با فراگیری تکنیکهای ساده حل میشوند. اما باید بدانید متأسفانه تغییر واقعی به آسانی به دست نمیآید، بنابراین به ندرت با استفاده از این روش میتوان به عادات شخصیتی ماندگار و پایدار دست پیدا کرد.
ایجاد تغییرات در سیستم باورهای بنیادی فرد
این روش بسیار اثربخشتر است؛ چراکه در این روش روی شخصیت ما کار میشود، به این معنی که در سیستم باورهای بنیادی و عادتهایی که تشکیل دهندهی جهانبینی ما هستند، تغییراتی ایجاد میشود. این تغییرات باید عمیق باشند چون دیر یا زود شخصیت حقیقی ما به روشنی برای دیگران مشخص میشود. به این روش که تمرکز آن بر صداقت، شجاعت و ثبات رفتاری است، عادات عمیق در شخصیت گفته میشود. محبوبیت این نوع روش در سالهای پیش از 1920 بود و در نوشتههای افرادی ثابت قدم نظیر بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) بهوضوح مشاهده میشود.
فصل دوم (هفت عادت مردمان موثر)
جهانبینیتان را هماهنگ با قواعد اصلی حاکم بر دنیا قرار دهید.
چنانچه به شهری جدید رفته و قصد جابجایی از جایی بهجای دیگر را داشته باشید، قطعاً به این نتیجه میرسید که ابزار فوقالعاده مفید برای این کار، نقشه راه است. اما برای تغییر مسیر زندگی خود از عادتهایی قدیمی به عادتهای جدید، بهجای نقشه خیابانها و نشانیهایی کاملاً مشخص در یک شهر، از چه ابزاری استفاده میکنید؟ آنچه شما به آن احتیاج دارید الگو وارهیا پارادایم (paradigm) است.
پارادایمها راههایی درونی و ذهنی هستند که ما را به درک از زندگی و دنیای پیرامونمان میرسانند. از این گذشته، ما هرگز موجوداتی صد در صد عینی و برونی نیستیم. درواقع از راه مجموعه پارادایمهای خود هر چیزی را غربال میکنیم. مثلاً فردی که دارای الگو واره همواره منفی است، اگر در شهری غریب گم شود، آن را تجربهای ناگوار و تلف کردن بیهودهی وقت میداند، در حالی که همین اتفاق برای فرد دیگری با الگو واره مثبت، یک ماجرای غیرمنتظره و یا یک فرصت تلقی میشود.
… برای دسترسی به خلاصه جامع (15 صفحهای) این کتاب و 24 کتاب پرفروش دنیا، وارد لینک شوید.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]